Cookie-k a honlapon
Mint a legtöbb weboldal, mi is használunk cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen részed, amikor az oldalunkon jársz. Amennyiben ezek kezeléséhez nem járulsz hozzá, kérjük használd a büngésződ privát ablakát böngészéshez. A böngészés folytatása hozzájárulásnak minősül.
Bezárás
Vissza

Open Water Tournament

Az OWT egy egyedülálló nyíltvízi úszó versenysorozat, mely Magyarország vízi környezetét térképezi fel és használja sportolásra. A sorozat keretében a versenyzők különböző típusú vízeken és távokon mérik össze erejüket, valamint felfedezik az ország vízi környezetét. A sorozat végén megválasztásra kerülnek Magyarország legjobb nyíltvízi úszói, valamint minden résztvevő képet kap arról, hogy mely nyíltvízi típusokban és távokban teljesítenek a legjobban.

Mi lesz 2024-ben?

Idén újra ősbemutató, méghozzá a Szentendrei-sziget mentén Szentendrétől Budakalászig. Valamint idén is megkerülhetitek a gyékényesi szerelem-tavat!

BUG

“2014-ben megalapítottuk a Budapest Urban Games utcalimpiát, melynek célja a város sportjellegű használata és a helyi sportközösségek támogatása. 2017-ben ennek tudatában szerveztük meg először a budapesti Duna-átúszást a Corvinus és BME egyetemek között. Az évek során azt vettük észre, hogy rengetegen szeretnének rendszeresen úszni, de közösség, edzések és megfelelő versenyek híján kevés a motiváció. 2018-ban létrehoztuk a #beúszás - Duna-átúszó közösséget, melynek ma közel 500 tagja van, és elkezdtük tervezni a nyíltvízi versenyeket.”

Sportturizmus

A sportturizmus már régóta nem csak a sportesemények nézői látogatását jelenti, az elmúlt 20 évben a maratonisták előszeretettel vándorolnak a világban, hogy különböző környezetben teljesítsék a távot. Hasonló turizmus épül a kerékpár piacon is, ahol számtalan hobbi, amatőr és profi versenyt rendeznek szerte a világon. A nyíltvízi úszóversenyek szintén népszerű turisztikai események, leginkább a tengeri és óceáni környezetben.

Miért itthon?

Magyarország vízi környezetéről híres, a magyarok pedig a világ legjobb úszói! Az OWT ezt a két adottságot hivatott összekapcsolni, azaz: “...úszva ismerszik meg az ország!”